Sunday, July 11, 2010

Kata Kau

Lucu bila orang kata blog bukan tempat berfesyen. Kalau macam tu kenapa orang sukakan Jezmine Blossom, Sea Of Shoes, Diana Rikasari, Style Rookie dan sebagainya? Lagi lagi Style Rookie, budak baru nak masuk high school tu, dah boleh ada Miu Miu punya clogs. Gila lah.
Mereka show-off gambar kau tak marah lah?

Lagi lucu bila mengata orang menunjuk gambar gambar weekend mereka yang seronok atau 'hot' di tempat yang kau katakan 'mewah' dengan tujuan 'menunjuk nunjuk'. Kau tak puas hati? Sila get a life lah, jangan asyik suruh orang sahaja. Gambar dekat mamak kalau have fun pun still letak jugak.
Kau tak nampak?

Okay ini kasi panas lagi. Bahasa Inggeris yang budak tingkatan tiga pun akan kata 'Weh grammar salah dowh', tapi tetap nak jugak tulis. Aku pinjam ayat orang eh ;

'Kau translate guna google translate ke weh?'.
Bukan ayat aku, tapi ayat orang.

Sedangkan The Cherry Blossom Girl tu pun orang yang tolong translate kan dari Bahasa Perancis ke Bahasa Inggeris. Gambar bombastic fantastic sampai orang curi. Jadi faham faham lah. Nanti nampak macam anda yang nak menunjuk, bukan orang. Tak kisah lah kau nak cakap Jawa sekalipun, asalkan betul ayat yang kau guna.

Sebenarnya kau yang panas kan? Betul tak?


Sekarang, cerita pasal hari ni. Dah banyak tulis, oleh itu sekarang gambar punya giliran ;

Gua dah besar weh. Tengok, sama tinggi dengan ayah gua dah. (Taktau kenapa ayat jadi format Bejahaha. Sorry Bejah)

Now you see it

Now you don't

Empunya hari lahir dan pengerusi pengerusi majlis. Yang kecil tu, err, anggap je lah pembantu menjayakan majlis.

footnote : Tak tahu nak cakap apa tapi nak jugak footnote. Cakap pasal boyfriend nanti orang muntah. Oh well, salah satu hadiah ialah ambil lesen lepas SPM dan semua ditanggung. Trimas yaaa semuanya. Keren banget sih! :D

4 comments:

BEJAHAHA ™ said...

Haha apela you ni. Mana ada format i tu. Kasi famous je, huahua. Gedik en =.=

Raudhatul Jannah Jalidar said...

tolong lah! knpe mesti ada nawal? BENCI! *grrrrrrrrrrrrrrrr

nurul cakapcakap said...

haha terbaik!

Nej Jalidar said...

Bejah : Haha betul lah tu

Kak Odah : aloooohhh, janganlah macam tu. kite tak sukeeee. hahaha

Kak Iyul : terbaik sangat!