Thursday, November 10, 2011

Random Rant

Mai sini ceq nak cerita sat. Ok mukadimah saja slang Kedah, kawan aku kata kalau aku try cakap Kedah for real, bunyi macam Siam, which is not cool at all. Setakat nak slang cenggitu boleh lah kut. Anyways, tadi wa online, ada lah ternampak pula status entah siapa entah (seriously tak kenal, aku approve bukannya aku kenal pun, sebab tu malas nak approve orang dah sekarang). Kemain lagi marah marah sebab orang tak comment atau 'like' gambar dia walaupun dia dah comment & 'like' gambar orang lain. Okay fine kau marah, tapi sini ceq nak tanya sikit. Hang tak ikhlas lah ye sebenarnya bila 'like' atau comment gambar orang? Lepas tu nak suruh orang 'like' & comment gambar hang lah pulak? Apa kau ingat ini Myspace? Nasib baik hang bawah umur lagi, kalau tak aku comment besar besar dekat status hang tu aku tulis 'YOU'RE IMMATURE MUCH'. Tu ja aku nak habaq.

Oh ha'ah ada orang guna gambaq aku jadi DP dia tapi dah settle, terima kasih kepada rakan FB yang sama-sama jadi mangsa. Sempat kami jadi madu lagi sebab si pencuri in a relationship dengan rempit mana entah. Kalau handsome takpa lah jugak aih. Ini baik wa stick dengan si afro.

In conclusion, facebook dah makin banyak makhluk annoying, tapi dah ramai makhluk annoying dari Facebook datang ke Twitter. Oleh itu Imma Tumblr-ing all the way. Sukahati aku lah nak ikut hang ke tak, nak paksa paksa pula. Dulu mula mula blogging ni naik pun cenggitu, tak taubat lagi ka? Kbai & jangan nak mintak wa ikut hang punya Tumblr pulak, ada jugak aku baling mercun karang.


selingan


Mari berhibur dengan matluthfi yang berjaya buat saya gelak walaupun tak ada mood sangat.


p/s : Kepada matluthfi (walaupun dia takdak baca blog saya), saya tak layan lagu cintan cintun Melayu ni, saya layan ni ja ; I want nobody nobody but hang.

2 comments:

Anonymous said...

hello nej.
nak tanye sikit boleh?
i bukan pro pasal camera bagai nie
so i ingat nak beli camera yg kualiti gmbr ala2 dslr tp bukan dslr sbb tak reti pn nak jaga lens bagai.so nak yg simple utk org yang suka bergambar like me tapi tak pro tapi nak hasil yg dslr gitu,hehehhe..

Nej Jalidar said...

alamak I tak tahu sangat lah benda ni. tapi setakat yang I baca olympus pen-1 yang digital tu agak cantik. lepas tu lagi satu lumix gf1 pun gambar lawa juga.
i cadangkan pergi kedai, survey & balik baca review online sebab kadang kadang kedai just nak jual/habiskan stok. good luck!