Monday, May 16, 2011

Almost


Current read aku : The Virgin Suicides. Misi sekarang ialah habiskan baca buku ni sebelum daftar masuk.

......................................

Honestly aku takut nak masuk Uni. Dalam hati sempat maki diri. Apa benda lah yang aku takut sangat aku pun tak tahu. But that's it, we fear the unknown. Aku takut sebab aku tak tahu nak expect apa. Lagi lagi lepas selama 5 bulan aku hidup aman damai tak payah buat apa apa. Senang cakap macam ni lah, AKU CUAK NI WOI!


Okay someone call aku tadi. Perbualan adalah seperti berikut :

Pemanggil (W) : Assalamualaikum.
Aku : Waalaikumsalam (sambil tengok nombor yang unfamiliar)
W : Ingat lagi tak, ni W? (bukan nama sebenar) Dari science stream?
Me : Aaaaaaaaa (dalam hati : Ha? W? W mana ni? Aku ada kenal orang nama W ke?) Oh ha'ah Puncak Alam eh? (padahal tak ingat langsung siapa)

Dan perbualan menjurus terus kepada dapat uni mana dan tawaran JPA. Bila aku bagitau aku punya PIDN, bukan PILN si beliau pun mengundur diri dari perbualan. Aku segan sangat nak cakap aku tak kenal dia.

Maaf lah memori aku bab bab nak mengingat who's who ni memang harus digeruni, setakat kenal muka okay lah. Sampai topik nama terus blank.

2 comments:

syuhadah azri said...

Bukan nak comment about this entry. But,i loveeee yours picture in flickr! Thumbs up! and keep it up :))

Nej Jalidar said...

aww thanks yaa. eventhough dah kena neglect pun flickr tu. haha =______=