Wednesday, May 4, 2011

I Iz Bored & 10 + 30 Days Challenge

Nampak macam semua orang pun buat yang 10 days 10 things challenge tu. Therefore aku terjumpa pulak 30 day clothes and accessories challenge dekat tumblr (found at dirtylittlestylewhoree).

What you gotta do is just post a picture of the listed 30 stuff underneath for 30 days :

1. Your closet.
2. Your favourite shirt.
3. A piece of clothing or jewelry that was a gift
4. A shirt that you haven’t worn yet.
5. Your favourite pair of jeans.
6. A pair of pants that aren’t jeans.
7. A cute outfit of yours.
8. Your most expensive article of clothing.
9. A cute dress/ skirt.
10. An outfit you wore on a special day.
11. A piece of jewelry that a Grandparent gave you.
12. A piece of jewelry that everyone complements you on.
13. An outfit you wish you had.
14. Cute socks.
15. Your newest purchase.
16. You and someone wearing matching clothes.
17. An article of clothing that you made or altered.
18. A piece of jewelry that you made.
19. All your earrings, rings, necklaces and/or bracelets.
20. Your jewelry box.
21. Something that you only wear around the house.
22. Something you only wear in the summer.
23. An article of clothing/ accessory that you consider lucky.
24. Your favourite pair of shoes.
25. Shoes you love but hardly wear.
26. An mismatched outfit that you’d never wear (go wild: earrings, belts, crazy skirts etc).
27. A hat.
28. An outfit you are ashamed to say you wore.
29. Something that is your favourite brand.
30. Something from your favourite store

Nampak macam interesting oleh itu aku nak ikut this challenge, tapi esok lah baru mula kut. Ehehe. By the way, Bejah I am challenging you on this. Amacam, takut tak? Muehehehe.

......................................................................

Tapi sesambil tu aku nak juga buat yang 10 Days thingy tu. Jadi let's get started.

Day One : 10 Things About You

1 - Saya lahir dekat Sabah. Walaupun secara teknikalnya saya tak ada darah Sabah dalam badan saya tapi kalau orang tanya kampung saya dekat mana, saya still akan claim Sabah kampung saya. Cenggini lah semangatnya orang-orang Sabah. Muehehe.

2 - Saya suka kamera lama. Tak tahu kenapa. Basically saya suka kamera secara keseluruhan tapi saya lagi suka kamera yang guna filem.

3 - Nama penuh saya Najihatul Aulaa. Masa kecil semua orang panggil Najiha. Masuk sekolah menengah, kawan kawan panggil Nej. Pindah sekolah baru masa form 4 haritu, kawan baru panggil saya Aulaa. FYI, dulu saya tak suka orang panggil saya Aulaa.

4 - Kebanyakan barang barang yang agak berharga milik saya telah saya earned sendiri : either guna duit elaun sendiri yang saya kumpul atau result exam saya bagus. Jadi sebab itu saya rajin sikit study bila tahun yang ada exam. Hahaha.

5 - Saya malas nak makan nasi. Jangan banyak tanya. Dah memang saya malas.

6 - Saya pemalas. Buku nota sejarah saya tak pernah lengkap/siap/dibuat. Paling paling 10 muka surat pertama saja yang ada bertulis.

7 - Mak saya tak suka manjakan saya sangat. Dia kata dia tak nak saya jadi getek ('gedik' in Sabahan) dan nak saya bersyukur dengan apa yang saya ada dan berusaha sendiri. Well it works quite well.

8 - Saya makan bila saya bosan. Currently saya asyik dok melantak roti & peanut butter. Kadang kadang kalau saya bosan rasa peanut butter je memanjang, saya campur chocolate syrup hershey sikit sekali.

9 - Saya pemalu orangnya. Tak banyak cakap. Kadang kadang saya cakap maksudkan lain tapi orang anggap lain. Kiranya saya agak awkward lah kalau dengan orang orang yang saya tak kenal atau baru kenal.

10 - Saya tak tahan pedas tapi saya suka sambal belacan. Pelik? Memang.

4 comments:

BEJAHAHA ™ said...

Haha tercabar ni woi hahaha. Best ni :P

Nej Jalidar said...

hahaha. ajak ramai ramai lah baru best kut bejah. baru seronok. hari hari boleh stalk blog orang. muehehe

Kehoe Cheong said...

Number 7 is HAHAHAHAHHAHA

Nej Jalidar said...

lol but it's true! my mom said it herself. haha